Trekløverskolen
Historie og mål
Trekløverskolens historie som skole er ret kort, da skolen først blev en realitet d. 1/8 2017, ved en sammenlægning af Kjellerup Skole, Sjørslev Skole og Vinderslev Skole. Tre skoler, der dog alle har en lang skolehistorie bag sig.
Fusionen blev forberedt i det foregående skoleår, og vi arbejder forsat på at udvikle skolen.
Derfor vil en stor del af det, vi arbejder med have to væsentlige formål:
-
At udvikle skolen, så vi er med i front med fagligheden og elevernes trivsel.
-
At udvikle skolen med tre afdelinger, så den fremstår som en helstøbt skole med plads til lokal forskellighed og forankring.
Udviklingen af Trekløverskolen skal først og fremmest knyttes til væsentlige faglige og pædagogiske udviklingsmål, hvor den ekstra dimension i arbejdet bliver at skabe en naturlig og tæt sammenhæng mellem de tre afdelinger baseret på:
-
Udvikling gennem personalets professionelle samarbejde og kompetencer.
-
En rationel og kvalificeret brug af de personaleressourcer vi har.
-
Robust økonomi.
Grundlag og visioner
Vores vision har været og er fortsat at udvikle Trekløverskolen på fundamentet af de tre gamle skoler, og udvikle og skabe en skole med blandt andet:
-
Høj trivsel for alle.
-
Høj faglighed for alle.
-
International orientering.
-
En IT baseret undervisnings- og udviklingsstrategi.
-
Et godt og tæt skole hjem samarbejde, baseret på både traditionelle og utraditionelle aktiviteter.
Sammenfattende ønsker vi en skole med et godt og udviklende læringsmiljø og en god trivsel for eleverne, et godt arbejdsmiljø for personalet og et godt samarbejde med lokalsamfundet.
Vi har én samlet ledelse og én samlet administration, men har både ledelse og administrative medarbejdere tilknyttet de tre afdelinger.
Et væsentligt grundlag for den måde vi arbejder med børnene på, og forholder os til børn, forældre og kolleger på, henter vi i KRAP (Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik). Udover at arbejdet med KRAP skal være med til at sikre, at vi når vores mål om høj faglighed og trivsel, og at vi arbejder videns- og evidensbaseret skal det også være med til at holde fokus på at både børn og voksne:
-
Ser ressourcer og muligheder.
-
Omtaler andre positivet og anerkendende.
-
Har en god omgangstone og et positivt og et respektfuldt sprog.
Fysiske rammer og lokalitet
Trekløverskolen dækker over tre afdelinger fordelt på tre matrikler. På alle tre afdelinger har vi skoleforløb fra 0. til 6. årg. Overbygningen er placeret i Kjellerup, ligesom skolens modtageafdeling for tosprogede elever også er placeret der.
Sjørslev
De fysiske rammer i Sjørslev er velholdte og velfungerende. De består af en ældre bygningsmasse og en nyere tilbygning.
Afdelingen rummer klasselokaler til et spor fra 0. til 6. årg. med flere grupperum og fællesrum. Klasserne er fordelt, så indskolingen har lokaler i samme område, og på samme måde har mellemtrinnet også lokaler i samme område. Der er faglokaler til billedkunst, natur/teknologi, madkundskab, håndværk og design samt musik, og derudover er der et bibliotek og et fablab.
Der er separate lokaler og områder til SFO og klub, men de bruger selvfølgelig også resten af skolen til forskellige aktiviteter, når det er relevant.
Skolen er sammenbygget med Sognegården, og vi bruger Sognegårdens lokaler til større arrangementer.
Indendørs idrætsundervisning og andre aktiviteter, der kræver god plads, foregår i Egnscentret der er nabo til skolen.
Der er gode og fine udendørsfaciliter med en sportsplads og et lege- og aktivitetsområde. Der er masser af plads til de udendørs aktiviteter, og i det hele taget er der let adgang til naturen.
I afdelingen i Sjørslev har vi godt 100 elever.
Sjørslev er en velfungerende mindre landsby, der sammen med den nærliggende landsby, Demstrup, udgør det nære befolkningsgrundlag for Trekløverskolens afdeling i Sjørslev. Til sammen er der ca. 700 indbyggere. Der er et godt og aktivt foreningsliv, og Sjørslev/Demstrup er præget af et godt og tæt sammenhold.
Vinderslev
Vinderslevs fysiske rammer er i god stand, og giver muligheder for mange forskellige måder at organisere den daglige undervisning på. Den ældste del af skolen er fra 1965, og i 2002 blev skolen udvidet med en større fløj.
I Vinderslev er der klasselokaler til et spor fra 0. til 6. årg., og derudover flere grupperum og fællesrum. Der er faglokaler til billedkunst, natur/teknologi, madkundskab, håndværk og design og musik. Derudover er der et bibliotek og en gymnastiksal.
Der er SFO og klublokaler i et sammenhængende område, men SFO og klub bruger også andre lokaler og faciliteter på skolen.
Der er gode udendørs faciliteter præget af rigtig god plads med flere lege- og aktivitetsområder og en sportsplads. Der er let adgang til den omkringliggende natur.
I afdelingen i Vinderslev er der også godt 100 elever.
Vinderslev er som Sjørslev en velfungerende mindre landsby med ca. 500 indbyggere, præget af et godt lokalt sammenhold og et godt og aktivt foreningsliv.
I skoleårene 2018/19 og 2019/20 har vi flyttet mellemtrinnet fra Kjellerup til Vinderslev på grund af moderniseringen og ombygningen i Kjellerup. Da der tidligere har været væsentlig flere elever i Vinderslev, har vi med forholdsvis enkle midler kunnet lave plads til alle. I de to skoleår rummer afdelingen i Vinderslev derfor godt 200 elever mere.
Kjellerup
I Kjellerup er vi i gang med en større modernisering, der påbegyndtes i oktober i 2018 og forventes afsluttet i august 2020. Hele skolen skal moderniseres, og en stor del af skolen bliver fjernet for at kunne bygge en ny fløj op.
Derefter vil skolen bestå af flere bygninger, der er naturligt bygget sammen.
-
En ældre, men moderniseret bygning fra 1901, hvor vi normalt rummer indskolingen.
-
En nyrenoveret bygning fra 1960´erne, hvor vi vil have lokaler til de praktisk kreative fag. Håndværk og design, billedkunst, musik og madkundskab i stuen. Naturfag på første sal og lokaler til en årgang på 2. sal.
-
En ny fløj der rummer klasselokaler til mellemtrinnet og overbygningen.
-
Et idrætsafsnit med omklædningsrum, svømmesal og en gymnastiksal.
-
Mosaikken fra 2005, der rummer et fælles folke- og skolebibliotek, fablab lokaler, administration, personalefaciliteter og en større sal.
-
Hallen, der er placeret lige ved siden af skolen, bruger vi til idræts- og klubaktiviteter, og derudover har vi også placeret en del af vores idræt i Arena Midt.
Efter ombygningen vil der igen være lokaler til tre spor i indskoling og på mellemtrin samt fire spor i overbygningen.
SFO og klub holder både til i indskolingsafsnittet og i Hallen, men bruger også de øvrige faciliteter på skolen i det omfang det er relevant.
Skolen er placeret midt i Kjellerup By, men samtidig lige op til byens grønne og rekreative område Dalen, der er en del af ”Krappes grønne ring”. Et naturskønt område, som benyttes meget til både undervisning- og fritidsaktiviteter. Skolen har en mindre sportsplads og et lege- og aktivitetsområde.
Kjellerup er et lidt større bysamfund med godt 5000 indbyggere. Kjellerup er en levende og velfungerende by med et godt handelsliv og et rigt foreningsliv.
Afdelingen i Kjellerup har godt 700 elever.
1/1 2019 ET